Egen glass
Gör så här
- Vispa grädden rätt hårt.
- Rör ner den kondenserade mjölken i grädden.
- Förbered den smaksättning du valt och vänd ner den i glassmeten.
- Det går bra att dela glassmeten i två kärl och halvera mängden smaksättning och på så vis få två glassmaker.
- Häll glassmeten i en form på cirka 1,5-2 liter.
- Ställ in i frysen och låt frysa helt, cirka 6-8 timmar.
- Ta fram en stund innan servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Glassmeten:
- 5 dl vispad grädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
Valfri smaksättning nedan:
Choklad:
- 3 msk kakao
- 100 g mörk choklad (55% kakaohalt)
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Låt svalna men fortfarande vara rinnig innan du har i den i glassmeten.
- Vispa kakaon tillsammans med grädden, tillsätt sedan den smälta chokladen.
Jordgubb:
- 1 l jordgubbar
- 1/2 citron saften
- 2 dl syltsocker
- Skiva jordgubbarna och koka ihop med socker och citronsaft till en sylt.
- Låt svalna.
- Mixa slät med stavmixer och tillsätt i glassmeten i omgångar, sista sylten vänder du bara ner lite slarvigt så får du snygga syltränder i glassen.
Dajm:
- 2 dubbeldajm
- Hacka dajmen i små bitar och vänd ner i glassmeten.
Blåbär:
- 5 dl blåbär
- 2 dl syltsocker
- Koka sylt på blåbären och sockret.
- Låt svalna och mixa kort med stavmixer.
- Vänd ner sylten i glassmeten i omgångar, sista sylten vänder du bara ner lite slarvigt så får du snygga syltränder i glassen.
Mocka:
- 2 msk Snabbkaffe
- 1 msk Kakao
- Lös snabbkaffe och kakao i så lite varmt vatten som möjligt och vänd ner i glassmeten.
Salt karamell:
- 160 gram strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- Smält sockret i en stekpanna så det blir en brun karamell utan att brännas.
- Ta av från värmen och tillsätt grädde samt salt.
- Rör ihop med en träslev och till en jämn blandning.
- Låt karamellsåsen svalna något.
- Rör i karamellsåsen i glassmeten.
Tiramisu:
- 3 msk snabbkaffe
- 1 msk kakao
- 2 msk mandellikör
- Lös snabbkaffe och kakao i mandellikören och vänd ner i glassmeten.
Hallon:
- 5 dl hallon
- 2 dl syltsocker
- Koka sylt på hallon och sockret.
- Låt svalna och vänd ner sylten i glassmeten i omgångar, sista sylten vänder du bara ner lite slarvigt så får du snygga syltränder i glassen.
With Love Viksjö Webbyrå