Skip to main content

Bulgursallad med soltorkade tomater och bönor

  1. Skölj och skala/ansa lök, morot och sparris.
  2. Strimla grönsakerna tunt och lägg dem på ett stort fat.
  3. Strimla soltorkade tomater och lägg dem på samma fat.
  4. Strö över majsen, bönor och rucola eller spenat.
  5. Koka bulgur tillsammans med salt, olivolja och buljong enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Vänd ner bulgurn bland grönsakerna på fatet.
  7. Tillsätt oliver och persilja samt stör över de rostade fröna.
  8. Servera som ensamrätt med en tomatsallad och yoghurtsås. Rätten fungerar också på en buffé eller som tillbehör till stekt/grillad kyckling eller fisk.

Du behöver

  • 1 röd lök
  • 1 morot
  • 1 knippe sparris
  • 10 bitar soltorkade tomater
  • 1 dl majs
  • 2 rejäla nävar rucola eller spenat
  • 1 förp valfria bönor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl rostade frön
  • 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl bulgur
  • Olivolja
  • Gönsaksbuljong

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.