
Bulgursallad med soltorkade tomater och bönor
- Skölj och skala/ansa lök, morot och sparris.
- Strimla grönsakerna tunt och lägg dem på ett stort fat.
- Strimla soltorkade tomater och lägg dem på samma fat.
- Strö över majsen, bönor och rucola eller spenat.
- Koka bulgur tillsammans med salt, olivolja och buljong enligt anvisningen på förpackningen.
- Vänd ner bulgurn bland grönsakerna på fatet.
- Tillsätt oliver och persilja samt stör över de rostade fröna.
- Servera som ensamrätt med en tomatsallad och yoghurtsås. Rätten fungerar också på en buffé eller som tillbehör till stekt/grillad kyckling eller fisk.
Du behöver
- 1 röd lök
- 1 morot
- 1 knippe sparris
- 10 bitar soltorkade tomater
- 1 dl majs
- 2 rejäla nävar rucola eller spenat
- 1 förp valfria bönor
- 1 knippe bladpersilja
- 1 dl rostade frön
- 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
- Salt
- Svartpeppar
- 3 dl bulgur
- Olivolja
- Gönsaksbuljong
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.