Brysselkåls-gratäng med julskinka
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Ansa och dela brysselkålen på hälften och bryn den lätt i en stekpanna.
- Skölj och bryt grönkålsbladen i grova bitar, vänd ner i stekpannan.
- Skär skinkan i tärningar.
- Blanda julskinka och kål i en gratängform,
- Vispa ihop grädde och mjölk hälften av varje, ägg och ost.
- Krydda med salt och peppar.
- Häll det i formen och tillaga gratängen i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera med lingon blandsallad och lins- eller bönröra.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 påse brysselkål
- 2 stjälkar grönkål
- 3 tjocka skivor julskinka
- 3 dl gräddmjölk
- 3 ägg
- 1 dl riven ost
- Salt
- Svartpeppar
Till servering
- Lingonsylt
- Blandsallad
- Lins- eller bönröra
With Love Viksjö Webbyrå