
Biff med bambuskott

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Strimla lövbiffen och lägg i en påse med bikarbonat.
- Massera köttet i påsen och låt ligga 20-30 minuter.
- Därefter skölj av köttet i ett durkslag.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja, lägg i lövbiffen och fräs några minuter.
- Krydda med ingefära, grovmalen svartpeppar och riven vitlök samt tillsätt sesamolja.
- Låt lövbiffen och såsen koka ihop och smaka av.
- Tillsätt sedan gul lök i klyftor, skuren purjolök, finstrimlad morot och en burk med sköljda bambuskott.
- Vänd runt alla grönsaker och låt koka upp.
- Servera genast med basmatiris, linssallad med curry och ingefära och sweet chilisås.
Du behöver
- 800g lövbiff
- 3 tsk bikarbonat
- 2 tsk rapsolja
- 5 cm riven ingefära
- Svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk sesamolja
- 2 dl oystersås
- 2 dl vatten
- 1 msk kinesisk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk agavesirap
- Gul lök klyftad
- Purjolök skivad
- 2 morötter i strimlor
- 1 burk bambuskott
Tips
Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!