Asiatisk renskav

Gör så här

  1. Fräs renskaven i rapsolja och sesamolja tills den får lite färg.
  2. Vänd ner purjolök och vitlök och låt fräsa med i några minuter.
  3. Blanda ner hoisinsås, riven ingefära, finhackad chili/sambal oelek och sockerärtor.
  4. Låt fräsa med i en minut.
  5. Späd med en skvätt vatten och smaka av med salt.
  6. Servera den asiatiska renskaven med basmatiris och limeklyftor.
  7. Strö över sesamfrön.

Du behöver

  • 400 g renskav
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 färsk röd chili el 1 sked sambal oelek
  • 1 ask sockerärtor, tunt strimlade
  • salt

Till servering
:

  • Basmatiris
  • Sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor

Tips

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!