Skip to main content

Asiatisk renskav

Gör så här

  1. Fräs renskaven i rapsolja och sesamolja tills den får lite färg.
  2. Vänd ner purjolök och vitlök och låt fräsa med i några minuter.
  3. Blanda ner hoisinsås, riven ingefära, finhackad chili/sambal oelek och sockerärtor.
  4. Låt fräsa med i en minut.
  5. Späd med en skvätt vatten och smaka av med salt.
  6. Servera den asiatiska renskaven med basmatiris och limeklyftor.
  7. Strö över sesamfrön.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 400 g renskav
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 färsk röd chili el 1 sked sambal oelek
  • 1 ask sockerärtor, tunt strimlade
  • salt

Till servering
:

  • Basmatiris
  • Sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor

Tips

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!