Gulaschgryta på högrev
Gör så här
- Putsa bort senor och tärna köttet.
- Fräs lök och vitlök i olja i en gryta några minuter.
- Tillsätt kryddorna.
- Lägg ner tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
- Koka upp.
- Stek köttet i smör och lägg över i den kokande grytan.
- Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2-4 timmar beroende på hur stora köttbitar du skurit.
- Lägg ner grönsakerna i grytan och låt småputtra tills morötterna är mjuka, ca 15-30 min.
- Smaka av med salt och peppar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g högrev
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olja
- 1 tsk kumminfrön, mortlade
- 1 msk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 2-3 tomater, tärnade eller 1 burk krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 4 dl vatten
- 2 köttbuljongtärningar eller 3 msk oxfond
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- salt
- svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå