Gulaschsoppa med köttfärs
Gör så här
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Skala potatis, morot och rotselleri och skär i tärningar.
- Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
- Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull.
- Tillsätt lök, vitlök, potatis, morot, selleri och paprika.
- Krydda med paprikapulver, oregano, kummin och cayennepeppar.
- Tillsätt tomatpurén och rör om.
- Häll i tomaterna, köttbuljongtärning och vattnet.
- Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 30-40 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 potatisar
- 1 morot
- ¼ rotselleri
- 1 röd paprika
- 500 g nötfärs
- smör och olja till stekning
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk mald kummin
- 1 krm cayennepeppar
- 1 ½ msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 5 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk salt
- svartpeppar ur kvarn
With Love Viksjö Webbyrå