Skip to main content

Biff med bambuskott

  1. Strimla lövbiffen och lägg i en påse med bikarbonat.
  2. Massera köttet i påsen och låt ligga 20-30 minuter.
  3. Därefter skölj av köttet i ett durkslag.
  4. Hetta upp en stekpanna med rapsolja, lägg i lövbiffen och fräs några minuter.
  5. Krydda med ingefära, grovmalen svartpeppar och riven vitlök samt tillsätt sesamolja.
  6. Låt lövbiffen och såsen koka ihop och smaka av.
  7. Tillsätt sedan gul lök i klyftor, skuren purjolök, finstrimlad morot och en burk med sköljda bambuskott.
  8. Vänd runt alla grönsaker och låt koka upp.
  9. Servera genast med basmatiris, linssallad med curry och ingefära och sweet chilisås.

Du behöver

  • 800g lövbiff
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk rapsolja
  • 5 cm riven ingefära
  • Svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamolja
  • 2 dl oystersås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk agavesirap
  • Gul lök klyftad
  • Purjolök skivad
  • 2 morötter i strimlor
  • 1 burk bambuskott

Tips!

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.