Pesto på pumpafrön
Gör så här
- Strö ut pumpafrön på botten av en stekpanna.
- Rosta dem på medelvärme till dess att de är vackert bruna.
- Häll pumpafröna i en skål.
- Riv parmesan på finaste sidan av rivjärnet, tillsätt även det i skålen.
- Ansa och krossa vitlöksklyftan, bryt basilikan både blad och stjälkar i mindre bitar.
- Lägg i skålen.
- Ringla över rikligt med god olivolja, tillsätt lite salt och några skivor grön chili.
- Mixa samman med mixerstav till en grov pesto.
- Vill du ha den lösare, tillsätt mer olivolja.
- Förvara i tättslutande burk i kylskåpet.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- rostade pumpafrön
- 1 dl riven parmesanost
- 1 stor vitlöksklyfta
- Stort knippe basilika,
- olivolja
- lite salt
- lite grön chili
With Love Viksjö Webbyrå