Skip to main content

Pesto på pumpafrön

  1. Strö ut pumpafrön på botten av en stekpanna.
  2. Rosta dem på medelvärme till dess att de är vackert bruna.
  3. Häll pumpafröna i en skål.
  4. Riv parmesan på finaste sidan av rivjärnet, tillsätt även det i skålen.
  5. Ansa och krossa vitlöksklyftan, bryt basilikan både blad och stjälkar i mindre bitar.
  6. Lägg i skålen.
  7. Ringla över rikligt med god olivolja, tillsätt lite salt och några skivor grön chili.
  8. Mixa samman med mixerstav till en grov pesto.
  9. Vill du ha den lösare, tillsätt mer olivolja.
  10. Förvara i tättslutande burk i kylskåpet.

Du behöver

  • rostade pumpafrön
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Stort knippe basilika,
  • olivolja
  • lite salt
  • lite grön chili

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.