Skip to main content

Råkostsallad

  1. Strimla vitkål, purjolök och paprika.
  2. Riv morot och kålrabbi på rivjärnets grövsta sida.
  3. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  4. Mät upp alla de ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp det snabbt.
  5. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
  6. Lägg över salladen i ett kärl med lock och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den.

Du behöver

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 stora morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 paprika
  • 1 kålrabbi eller kålrot

Dressing

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • svartpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.