Lax i saffransås
Gör så här
- Skär laxen i kuber, krydda med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
- Finhacka löken, strimla sparrisen och skölj sockerärtorna.
- Smält smöret i stekpanna, lägg ner löken och strö över saffran, låt fräsa en liten stund.
- Tillsätt grädde, creme fraiche och buljong.
- Rör om och lägg ner sparris och sockerärtor.
- Låt koka upp och tillsätt laxen, sjud på svag värme i 4-5 minuter.
- Servera med pasta eller grynsallad och grönsaker.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 Laxfilé
- 1 liten purjolök/färsk lök
- 1 knippe sparris
- 1 näve sockerärtor
- 1 msk smör
- 1 nypa saffran
- salt
- Vitpeppar
- 1 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 buljongtärning
With Love Viksjö Webbyrå