Skip to main content

Råraka med löjrom

Vill du festa till det ordentligt så njut rårakorna med ett glas god välkyld champagne.

  1. Skala och grovriv potatisarna.
  2. Värm en stekpanna på hög värme med lite rapsolja i.
  3. När pannan är ordentligt varm tillsätt en generös klick med smör.
  4. Fyll ena handen med riven potatis och krama ur vätskan med båda händerna.
  5. Lägg ner potatisrivet i stekpannan och tryck ut det lätt.
  6. Krydda med salt och vitpeppar.
  7. Låt rårakan steka på medelvärme tills den är härligt gyllenbrun.
  8. Vänd den och stek även andra sidan ordentligt.
  9. Lägg upp rårakan på tallrick och servera omgående med hackad rödlök, gräddfil och löjrom.

Du behöver

  • 1 stor potatis per råraka
  • gräddfil
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • salt
  • peppar
  • smör att steka i

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.