Köttgryta med rostade rotsaker
Gör så här
- Ansa och skär köttet i grytbitar.
- Hacka lök och vitlök grovt.
- Värm en gryta med tjock botten, tillsätt smör.
- Låt lökhacket sakta fräsas utan att ta färg.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
- Slå över det röda vinet och lite vatten.
- Tillsätt lagerblad och buljongtärningar.
- Låt puttra medan du steker köttet.
- Stek köttbitarna, i omgångar, i smör i en stekpanna, krydda med salt, peppar och timjan.
- Pudra över vetemjöl, för att reda såsen.
- Lägg köttbitarna eftersom de är klara i den puttrande såsen.
- Låt köttgrytan puttra i 3 – 4 timmar, rör om någon gång då och då.
- Späd med vatten om det behövs.
- När köttet är färdigkokt tillsätt champinjoner och det rökta sidfläsket skuret i tärningar.
- Låt puttra med en stund.
- Köttgrytan kan med fördel stå och gotta till sig medan rotsakerna går klart i ugnen.
- Servera köttgrytan med ugnsrostade rotsaker, ris och vitlöksyoghurt.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg högrev eller märgpipa
- Salt och peppar
- Timjan
- Vetemjöl
- Smör att steka i
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk tomatpuré
- 1/2 flaska rött vin
- 1 köttbuljongtärning
- 2 lagerblad
- 10-15 små champinjoner
- 3-4 hg rökt sidfläsk
With Love Viksjö Webbyrå