Skip to main content

Renskav

  1. Skala och hacka lök och vitlök, ansa svampen och skär den i skivor om det är champinjoner.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, stek renskaven tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar.
  3. Fös ihop renskaven till ena sidan av stekpannan och låt en klick smör smälta på den tomma ytan.
  4. Fräs lök och vitlök i smöret och strö över i msk vetemjöl till redning av såsen.
  5. Blanda sedan runt löken med renskaven.
  6. Tillsätt svampen, crème fraiche, mellangrädde och buljong.
  7. Låt renskaven koka ihop med såsen i stekpannan några minuter, späd med vatten eller mjölk om så behövs.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera renskaven med kokt potatis eller ugnsbakad pommes frites, råstekta morötter med honung och svamp och plommonmarmelad.

Du behöver

  • 1 förp renskav à 400 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 10 champinjoner eller två nävar trattkantareller
  • 1 rejäl klick crème fraiche
  • 1 dl mellangrädde
  • 1-2 msk flytande kalvbuljong

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.