Älgfärsbiffar
Gör så här
- Skala och riv lök och vitlök på rivjärn.
- Låt ströbröd och vatten svälla i en skål.
- Tillsätt ägg, lökrivet, salt, peppar och fond.
- Lägg ner färsen i skålen och arbeta ihop med lök- och kryddblandningen.
- Låt färsen stå och vila en stund.
- Forma till 8 – 10 biffar, värm en stekpanna och lägg en klick smör i den.
- Stek biffarna på medelvärde ca 4 minuter på varje sida.
- Pudra över vetemjöl, för att reda såsen något.
- Slå över grädde, vatten och fond, låt koka ihop.
- Smaksätt med soya och konjak.
- Låt biffarna koka på svag värme, gärna under lock, 5 – 10 minuter tills de är klara, känns stumma när du trycker lätt på dem!
- Servera biffarna med potatis och svartvinbärsgelé, plommonmarmelad eller inlagd gurka.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g älgfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 3/4 dl vatten
- 1 ägg
- 1 röd eller gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk salt
- 1 msk vilt- eller kalvfond
- svartpeppar
- vetemjöl
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 1 – 1 1/2 dl vatten
- 1 msk vilt- eller kalvfond
- 1/2 msk soya
- 1 – 3 msk konjak
With Love Viksjö Webbyrå