Skip to main content

Zucchini med tomat och mosarella

Gör så här

  1. Skär zucchinin i centimeterstora rundlar eller halvmånar, salta på dem och låt stå och dra ur vatten en stund.
  2. Bryt mosarellan i bitar och lägg i en liten skål.
  3. Riv citroncest över mosarellan och krydda med salt och pepparmix.
  4. Ringla över god olivolja och blanda runt.
  5. Låt mosarellan stå i rumstemperatur medan du steker zucchinin.
  6. Halvera de små tomaterna och ställ åt sidan.
  7. Värm upp en stekpanna och ringla i lite olivolja.
  8. Stek skivorna av zucchini till dess att de har fin färg.
  9. Stek i omgångar och lägg på ett fat, varva med tomater och avsluta med den marinerade mosarellan.
  10. Servera med spagetti eller som sidorätt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 medelstor zucchini
  • 15 små tomater
  • 1 mosarella
  • 1/2 citron
  • Olivolja
  • Pepparmix
  • Salt