Skip to main content

Wihlgaards Club Sandwich

  1. Börja med dressingen så att den får stå och mogna en stund.
  2. Vispa ihop äggulor, vinäger, sweet chilisås med mixerstav.
  3. Tillsätt rapsolja i en fin stråle medan du kör mixern.
  4. Vänd ner persilja och en aning salt och låt stå svalt.
  5. Stek kycklinglårfiléerna gyllenbruna och krydda med salt, pepper och salvia, låt kycklingen gå klar på svag värme.
  6. Stek baconen knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  7. Rosta brödskivorna.
  8. Lägg en brödskiva underst på tallriken, varva sallad, kyckling, bacon och grönsaker på den.
  9. Placera ytterligare en brödskiva på toppen och ringla över dressingen.

Du behöver

4 personer:

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 2 tomater i skivor
  • 1/2 paprika i strimlor
  • 1 picklad rödlök, se recept
  • Sallad
  • Bladspenat
  • Ruccola
  • 8 skivor rostat bröd

Dressing:

  • 2 äggulor
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • Ca: 1 dl rapsolja
  • 2 msk hackad persilja
  • En aning salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.