
Vitkålssallad till julskinkan
- Strimla vitkålen med osthyvel och lägg i en skål.
- Tillsätt ananas och tärnad ost.
- Vispa grädden, inte allt för lös, tillsätt den och majonäs alternativt matlagningsyoghurt och Creme Fraiche.
- Krydda med senap, salt och vitpeppar.
- Blanda väl och smaka av med ananasspad.
- Låt vitkålssalladen stå svalt några timmar innan servering så hinner vitkålen mjukna något.
Du behöver
Mammas mumsiga variant
- 1/2 vitkålshuvud
- 1/2 liten burk krossad ananas
- 3 skivor tärnad edamer/julost
- Ca 1 dl vispad grädde
- Ca 1/2 dl majonäs
- 1 msk grovkornig senap
- Salt
- Vitpeppar
Och min lite smalare…
- 1/2 vitkålshuvud
- 1 liten burk krossad ananas
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1/2 dl Creme Fraiche
- 2 msk spad från ananasen
- 2 msk grovkornig senap
- Salt
- Vitpeppar
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.