Skip to main content

Vitkålssallad till julskinkan

  1. Strimla vitkålen med osthyvel och lägg i en skål.
  2. Tillsätt ananas och tärnad ost.
  3. Vispa grädden, inte allt för lös, tillsätt den och majonäs alternativt matlagningsyoghurt och Creme Fraiche.
  4. Krydda med senap, salt och vitpeppar.
  5. Blanda väl och smaka av med ananasspad.
  6. Låt vitkålssalladen stå svalt några timmar innan servering så hinner vitkålen mjukna något.

Du behöver

Mammas mumsiga variant

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1/2 liten burk krossad ananas
  • 3 skivor tärnad edamer/julost
  • Ca 1 dl vispad grädde
  • Ca 1/2 dl majonäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • Salt
  • Vitpeppar

Och min lite smalare…

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 liten burk krossad ananas
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl Creme Fraiche
  • 2 msk spad från ananasen
  • 2 msk grovkornig senap
  • Salt
  • Vitpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.