Skip to main content

Vintertårta

Sockerkaka med Fruktsallad och punchgrädde. När längtan efter sommarens gräddtårta blir för stor är denna tårtbakelse ett bra alternativ. Använd de frukter och bär du har!

  1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag och låt den kallna.
  2. Skala äpplet, skär bort kärnhuset och dela det i mindre bitar, lägg dem i sockerlagen så att de inte mörknar.
  3. Skiva bananen, skär vindruvorna i halvor och kärna ur dem.
  4. Skala kiwin och skär i skivor, skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  5. Lägg ner kiwi, apelsin, banan och vindruvor i sockerlagen och blanda runt.
  6. Strö hallon och hackad mandel över.
  7. Servera med sockerkaka i skivor och lättvispad grädde smaksatt med punch.

Du behöver

  • 1 apelsin
  • 1/2 äpple
  • 10 vindruvor
  • 1 kiwi
  • 1 banan
  • Hallon
  • Hackad mandel

Sockerlag:

  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker

Till servering:

  • Sockerkaka
  • Vispgrädde
  • Punch

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.