
Varm rotfruktsallad
Att rosta grönsaker i ugnen är både gott och enkelt! Den här rätten går dessutom att variera i det oändliga…
- Skölj, ansa och bita upp de grönsaker du valt.
- Lägg dem i en ugnsfast form.
- Ringla över olivolja, peppra och strö över torkad timjan.
- Rosta i ugnen på 200 grader till dess att rotsakerna fått fin färg.
- Medan grönsakerna är i ugnen koka de gryn du valt.
- Ta ut grönsakerna, salta och stjälp upp i en vid skål eller på ett fat.
- Vänd försiktigt ner dina kokta gryn och gröna blad.
- Ringla olivolja och strö frön över din varma sallad.
- Servera som ensamrätt med stekt halloumi, bönröra och kall sås eller som tillbehör till kyckling, lammfärsbiffar eller fisk.
Du behöver
Grönsaker att rosta:
- Morot, kålrot, palsternacka, selleri, fänkål, broccoli, blomkål, rödbetor, lök o s v
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Timjan
Till servering:
- Gröna blad
- Fritt val av; matvete, bulgur, couscous, quinoa, linser o s v
- Rostade saltade frön
- Olivolja
- Kall sås
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.