Skip to main content

Ugnsbakade rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Gör så här

  1. Skala rödbetorna med en liten kniv och skär dem i klyftor.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla olivolja över och krydda med pepparmix, torkad timjan eller rosmarin och flingsalt.
  3. Vänd runt rödbetorna och baka dem sedan i ugnen i 225 grader i 35-40 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
  4. Vänd runt rödbetorna ett par gånger under tiden.
  5. När rödbetorna är färdiga lägg upp dem på ett fat.
  6. Bryt chèvren och valnötterna i grova bitar och fördela dem över fatet.
  7. Ringla honung över och garnera med färska örter om du har tillgång till det.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4-5 rödbetor
  • Olivolja
  • Pepparmix
  • Torkad timjan alt rosmarin
  • Flingsalt
  • 2 skivor chèvre
  • 10-15 valnötter
  • Flytande honung
  • Färska örter