Skip to main content

Ugnsbakade rödbetor med chèvre, valnötter och honung

  1. Skala rödbetorna med en liten kniv och skär dem i klyftor.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla olivolja över och krydda med pepparmix, torkad timjan eller rosmarin och flingsalt.
  3. Vänd runt rödbetorna och baka dem sedan i ugnen i 225 grader i 35-40 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
  4. Vänd runt rödbetorna ett par gånger under tiden.
  5. När rödbetorna är färdiga lägg upp dem på ett fat.
  6. Bryt chèvren och valnötterna i grova bitar och fördela dem över fatet.
  7. Ringla honung över och garnera med färska örter om du har tillgång till det.

Du behöver

  • 4-5 rödbetor
  • Olivolja
  • Pepparmix
  • Torkad timjan alt rosmarin
  • Flingsalt
  • 2 skivor chèvre
  • 10-15 valnötter
  • Flytande honung
  • Färska örter

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.