
Ugnsbakade rödbetor med chèvre, valnötter och honung
- Skala rödbetorna med en liten kniv och skär dem i klyftor.
- Lägg dem i en ugnsfast form, ringla olivolja över och krydda med pepparmix, torkad timjan eller rosmarin och flingsalt.
- Vänd runt rödbetorna och baka dem sedan i ugnen i 225 grader i 35-40 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
- Vänd runt rödbetorna ett par gånger under tiden.
- När rödbetorna är färdiga lägg upp dem på ett fat.
- Bryt chèvren och valnötterna i grova bitar och fördela dem över fatet.
- Ringla honung över och garnera med färska örter om du har tillgång till det.
Du behöver
- 4-5 rödbetor
- Olivolja
- Pepparmix
- Torkad timjan alt rosmarin
- Flingsalt
- 2 skivor chèvre
- 10-15 valnötter
- Flytande honung
- Färska örter
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.