Skip to main content

Tunnbröd i stekpanna

Gör så här

  1. Smält smöret och häll på mjölk eller vatten, välj vatten om du vill ha ett segare tunnbröd.
  2. Låt degspadet bli fingervarmt.
  3. Rör ut jästen med lite av vätskan, och rör sen ihop allt utom vetemjölet.
  4. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
  5. Knåda degen väl och låt jäsa under duk ca 60 minuter.
  6. Dela degen i 15-20 bitar.
  7. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel.
  8. Lägg försiktigt ner i het torr stekpanna.
  9. Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida.
  10. Passa på – ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
  11. Låt svalna på galler.
  12. Bröden går utmärkt att frysa.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 1/4 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 3 tsk anis mortlad
  • 2 1/2 dl fint rågmjöl
  • vetemjöl special