Senaste
Dryck
Fikabröd
Fisk
Frukost
Fågel
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Senaste
Dryck
Fikabröd
Fisk
Frukost
Fågel
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Search
Generic filters
Hidden label
Hidden label
Hidden label
Hidden label
Huvudingrediens
Fisk
Fågel
Kött
Skaldjur
Vegetariskt
Tillbehör
Bröd
Bulgur
Couscous
Nudlar
Pasta
Potatis
Ris
Rotgrönsaker
Sås
Buljong
Creme Fraiche
Fond
Grädde
Mjölk
Soja
Tomatpuré
Turkisk yoghurt
Tunnbröd i stekpanna
Du behöver
50 gram smör
5 dl mjölk eller vatten
1/4 pkt jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
3 tsk anis mortlad
2 1/2 dl fint rågmjöl
vetemjöl special
Gör så här
Smält smöret och häll på mjölk eller vatten, välj vatten om du vill ha ett segare tunnbröd.
Låt degspadet bli fingervarmt.
Rör ut jästen med lite av vätskan, och rör sen ihop allt utom vetemjölet.
Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
Knåda degen väl och låt jäsa under duk ca 60 minuter.
Dela degen i 15-20 bitar.
Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel.
Lägg försiktigt ner i het torr stekpanna.
Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida.
Passa på – ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
Låt svalna på galler.
Bröden går utmärkt att frysa.