
Tunnbröd i stekpanna
Gör så här
- Smält smöret och häll på mjölk eller vatten, välj vatten om du vill ha ett segare tunnbröd.
- Låt degspadet bli fingervarmt.
- Rör ut jästen med lite av vätskan, och rör sen ihop allt utom vetemjölet.
- Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.
- Knåda degen väl och låt jäsa under duk ca 60 minuter.
- Dela degen i 15-20 bitar.
- Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel.
- Lägg försiktigt ner i het torr stekpanna.
- Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida.
- Passa på – ibland går det fortare, då får man sänka värmen.
- Låt svalna på galler.
- Bröden går utmärkt att frysa.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 50 gram smör
- 5 dl mjölk eller vatten
- 1/4 pkt jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 3 tsk anis mortlad
- 2 1/2 dl fint rågmjöl
- vetemjöl special
With Love Viksjö Webbyrå