
Torskbiffar med pepparrot och skirat smör
Dessa torskbiffar är alldeles ljuvliga när de är nystekta och frasiga! Servera dem med nykokt potatis, riven pepparrot, sockerärtor och skirat smör och njut!
- Dela den tinade fisken i bitar och lägg i matberedare.
- Tillsätt salt, vitpeppar, citronsaft, äggulor, dill, potatismjöl och vispgrädde.
- Mixa allt till en smidig färs.
- Upplevs färsen för lös, tillsätt lite mer potatismjöl och blanda runt.
- Smält generöst med smör i en stekpanna och klicka ner torskfärsen till biffar.
- Det blir ca 10 stycken av den här satsen.
- Stek biffarna på ganska hög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och frasiga.
- Servera dem nystekta med potatis, smörslungade sockerärtor, nyriven pepparrot och skirat smör.
Du behöver
- 400g torskfilé, tinat torskblock går allderles utmärkt
- 1 tsk salt
- vitpeppar
- 1/2 pressad citron
- 2 äggulor
- hackad dill
- 2-3 msk potatismjöl
- 1 dl vispgrädde
- smör att skira och att steka i
- sockerärtor
- färsk pepparrot
- potatis
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.