Skip to main content

Tiramisu

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor.
  2. Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
  3. Rör ned mascarpone och tillsätt några droppar citronsaft.
  4. Blanda i amaretto eller konjak.
    Vispa vitorna till ett hårt skum.
  5. Vänd ner den vispade äggvitan.
    Doppa kexen snabbt i kaffet, max 3 sekunder.
  6. Varva kex och kräm i en form.
  7. Avsluta med ett lager kräm.
  8. Låt stå till sig i kylen 4 timmar timmar.
  9. Pudra med kakao innan servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

4-6 portioner i liten form:

  • 2 ägg
  • 1 burk mascarpone
  • 1 msk amarettolikör eller konjak
  • 3/4 dl socker
  • Citronsaft några droppar
  • 12-24 savoiardikex
  • 2 koppar kaffe
  • Kakao

6-8 portioner i större form:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 burkar mascarpone
  • 2- 3 msk amarettolikör eller konjak
  • 1/2 citron saften
  • 24 savoiardikex
  • 3 dl kaffe, starkt och kallt
  • kakao