Skip to main content

Tiramisu med jordgubbar och citron

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor.
  2. Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
  3. Rör ned mascarpone och tillsätt några droppar citronsaft.
  4. Blanda i limoncello.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  6. Vänd ner den vispade äggvitan.
  7. Doppa kexen snabbt i citronsaft blandad med limoncello, max 3 sekunder.
  8. Varva kex och kräm och jordgubbar i en form.
  9. Avsluta med ett lager kräm.
  10. Låt stå till sig i kylen 4 timmar.
  11. Skiva över jordgubbar vid servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

4-6 portioner i liten form:

  • 2 ägg
  • 1 burk mascarpone
  • 1 msk limoncello
  • 3/4 dl socker
  • Citronsaft några droppar
  • 12-24 savoiardikex
  • 1 citron saften
  • 1/2 dl limoncello
  • 1 l jordgubbar

6-8 portioner i större form:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 burkar mascarpone
  • 2- 3 msk limoncello
  • Några droppar citronsaft
  • 24 savoiardikex
  • 1 1/2 citron saften
  • 2/3 dl limoncello
  • 2 l jordgubbar