Tiramisu med jordgubbar och citron
Gör så här
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
- Rör ned mascarpone och tillsätt några droppar citronsaft.
- Blanda i limoncello.
- Vispa vitorna till ett hårt skum.
- Vänd ner den vispade äggvitan.
- Doppa kexen snabbt i citronsaft blandad med limoncello, max 3 sekunder.
- Varva kex och kräm och jordgubbar i en form.
- Avsluta med ett lager kräm.
- Låt stå till sig i kylen 4 timmar.
- Skiva över jordgubbar vid servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4-6 portioner i liten form:
- 2 ägg
- 1 burk mascarpone
- 1 msk limoncello
- 3/4 dl socker
- Citronsaft några droppar
- 12-24 savoiardikex
- 1 citron saften
- 1/2 dl limoncello
- 1 l jordgubbar
6-8 portioner i större form:
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 burkar mascarpone
- 2- 3 msk limoncello
- Några droppar citronsaft
- 24 savoiardikex
- 1 1/2 citron saften
- 2/3 dl limoncello
- 2 l jordgubbar
With Love Viksjö Webbyrå