Tiramisu
Gör så här
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
- Rör ned mascarpone och tillsätt några droppar citronsaft.
- Blanda i amaretto eller konjak.
Vispa vitorna till ett hårt skum. - Vänd ner den vispade äggvitan.
Doppa kexen snabbt i kaffet, max 3 sekunder. - Varva kex och kräm i en form.
- Avsluta med ett lager kräm.
- Låt stå till sig i kylen 4 timmar timmar.
- Pudra med kakao innan servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4-6 portioner i liten form:
- 2 ägg
- 1 burk mascarpone
- 1 msk amarettolikör eller konjak
- 3/4 dl socker
- Citronsaft några droppar
- 12-24 savoiardikex
- 2 koppar kaffe
- Kakao
6-8 portioner i större form:
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 burkar mascarpone
- 2- 3 msk amarettolikör eller konjak
- 1/2 citron saften
- 24 savoiardikex
- 3 dl kaffe, starkt och kallt
- kakao
With Love Viksjö Webbyrå