![](/wp-content/themes/yootheme/cache/69/wihlgaard-4-697b4965.jpeg)
Stifado – grekisk köttgryta
Gör så här
- Ta bort hinnor och fett från högreven och skär i grytbitar, lägg åt sidan.
- Ansa och hacka löken och hacka/pressa vitlöksklyftorna.
- Lägg lök och vitlök i en stekgryta med olivolja och stek dem tills löken börjar bli genomskinlig.
- Tillsätt oregano, lagerblad, kanelstång och nejlikor och låt bryna med.
- Häll i krossade tomater, rödvin, vinäger och lite vatten, låt koka upp.
- Bryn köttet i olja tills de fått fin färg.
- Lägg i den kokande grytan.
- Tillsätt buljongtärningen och socker
- Koka i 3-4 timmar tills köttet blir mört och trådigt.
- Smaksätt med salt & peppar.
- Servera med potatisklyftor grekisk sallad och tzatziki.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 700 gr högrev eller märgpipa
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 400 gr krossade tomater
- 2 dl rödvin
- 3 msk vinäger
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk socker
- 1 msk oregano
- 2 lagerblad
- 1 kanelstång
- 4 nejlikor
- Salt & peppar
- Olivolja
Tips
Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!
With Love Viksjö Webbyrå