Skip to main content

Stifado – grekisk köttgryta

Gör så här

  1. Ta bort hinnor och fett från högreven och skär i grytbitar, lägg åt sidan.
  2. Ansa och hacka löken och hacka/pressa vitlöksklyftorna.
  3. Lägg lök och vitlök i en stekgryta med olivolja och stek dem tills löken börjar bli genomskinlig.
  4. Tillsätt oregano, lagerblad, kanelstång och nejlikor och låt bryna med.
  5. Häll i krossade tomater, rödvin, vinäger och lite vatten, låt koka upp.
  6. Bryn köttet i olja tills de fått fin färg.
  7. Lägg i den kokande grytan.
  8. Tillsätt buljongtärningen och socker
  9. Koka i 3-4 timmar tills köttet blir mört och trådigt.
  10. Smaksätt med salt & peppar.
  11. Servera med potatisklyftor grekisk sallad och tzatziki.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 700 gr högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 gr krossade tomater
  • 2 dl rödvin
  • 3 msk vinäger
  • 
1 köttbuljongtärning
  • 1 msk socker
  • 1 msk oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 4 nejlikor
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Tips

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!