
Sommartårta
Lata sommardagar gör jag en vanlig sockerkaka och så får var och en montera sin egen gräddtårta på tallriken. Ett måste är också att tävla om vem som gör den finaste tårtbiten!
- Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
- Smält smöret på svag värme.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i de vispade äggen.
- Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
- Koka upp vatten och tillsätt det.
- Blanda runt noga.
- Häll smeten i en smord och ströad form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
- Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.
- Servera med lättvispad grädde, vaniljkräm och färska bär.
Du behöver
Sockerkaka:
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 130 g smör
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 4 msk kokande vatten
Lättvispad grädde
Vaniljkräm
Färska bär
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.