Skip to main content

Sockerkaka med kokos och brynt smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
  2. Smält smöret och låt det smågräla tills det är gyllenbrunt och med nötig karaktär.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i de vispade äggen.
  4. Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
  5. Koka upp vatten och tillsätt det.
  6. Blanda runt noga.
  7. Häll smeten i en smord form med Kokos.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
  9. Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 130 g smör
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning
    3 msk kokande vatten

Till formen:

  • Kokosflingor
  • Smör och rapsolja