![](/wp-content/themes/yootheme/cache/98/IMG_1455-9893944a.jpeg)
Siciliansk pesto
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg ner mandlarna i det.
- Låt koka tills skalet släpper från mandlarna.
- Ta kasrullen av värmen och häll av vattnet.
- Låt mandlarna svalna och tryck dem sedan ur skalet.
- Koka upp vatten till pastan, salta ordentligt.
- När du lägger ner pastan i vattnet börja med peston.
- Lägg parmesan, mandlar, chili (utan kärnor om du inte vill ha peston allt för stark!), vitlök och basilika i en mixer.
- När hälften av pastans koktid är kvar, mixa ihop peston.
- Tillsätt de färska tomaterna och lite olivolja, mixa en kort stund till.
- Häll av vattnet från pastan men spara lite pastavatten för att späda peston med till din önskade konsistens!
- Blanda pastan med peston, slå upp på ett fat och garnera med halverade tomater, parmesanost, basilika eller ruccola.
- Servera med blandade charkuterier, kyckling eller som vegetarisk rätt.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 personer
- 1 förp pasta, skruvar eller rör, en sort där peston har chans att fastna!
- 40 g parmesanost i bit
- 50 g skalad mandel
- 1 röd chilipeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 10 körsbärstomater
- Olivolja
With Love Viksjö Webbyrå