Skip to main content

Siciliansk pesto

  1. Koka upp vatten och lägg ner mandlarna i det.
  2. Låt koka tills skalet släpper från mandlarna.
  3. Ta kasrullen av värmen och häll av vattnet.
  4. Låt mandlarna svalna och tryck dem sedan ur skalet.
  5. Koka upp vatten till pastan, salta ordentligt.
  6. När du lägger ner pastan i vattnet börja med peston.
  7. Lägg parmesan, mandlar, chili (utan kärnor om du inte vill ha peston allt för stark!), vitlök och basilika i en mixer.
  8. När hälften av pastans koktid är kvar, mixa ihop peston.
  9. Tillsätt de färska tomaterna och lite olivolja, mixa en kort stund till.
  10. Häll av vattnet från pastan men spara lite pastavatten för att späda peston med till din önskade konsistens!
  11. Blanda pastan med peston, slå upp på ett fat och garnera med halverade tomater, parmesanost, basilika eller ruccola.
  12. Servera med blandade charkuterier, kyckling eller som vegetarisk rätt.

Du behöver

  • 4 personer
  • 1 förp pasta, skruvar eller rör, en sort där peston har chans att fastna!
  • 40 g parmesanost i bit
  • 50 g skalad mandel
  • 1 röd chilipeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 10 körsbärstomater
  • Olivolja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.