
Siciliansk pesto
- Koka upp vatten och lägg ner mandlarna i det.
- Låt koka tills skalet släpper från mandlarna.
- Ta kasrullen av värmen och häll av vattnet.
- Låt mandlarna svalna och tryck dem sedan ur skalet.
- Koka upp vatten till pastan, salta ordentligt.
- När du lägger ner pastan i vattnet börja med peston.
- Lägg parmesan, mandlar, chili (utan kärnor om du inte vill ha peston allt för stark!), vitlök och basilika i en mixer.
- När hälften av pastans koktid är kvar, mixa ihop peston.
- Tillsätt de färska tomaterna och lite olivolja, mixa en kort stund till.
- Häll av vattnet från pastan men spara lite pastavatten för att späda peston med till din önskade konsistens!
- Blanda pastan med peston, slå upp på ett fat och garnera med halverade tomater, parmesanost, basilika eller ruccola.
- Servera med blandade charkuterier, kyckling eller som vegetarisk rätt.
Du behöver
- 4 personer
- 1 förp pasta, skruvar eller rör, en sort där peston har chans att fastna!
- 40 g parmesanost i bit
- 50 g skalad mandel
- 1 röd chilipeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 10 körsbärstomater
- Olivolja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.