Skip to main content

Rökt köttklämmor

Gör så här

  1. Hacka köttet fint och lägg i en skål.
  2. Tillsätt finhackad charlottenlök pepparrot och persilja.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt lite crème fraiche och majonäs/gräddfil i taget och vänd runt.
  5. Röran ska bli så pass fast att den håller ihop ordentligt.
  6. Låt röran stå i kylskåpet så att smakerna får mogna.
  7. Någon timme innan servering bred röran på tunnbröden och rulla ihop dem på längden.
  8. Låt tunnbröden ligga svalt fram till servering.
  9. Skär bitar av rullarna och garnera med persilja och paprika/tomat.
  10. Vill du ta med dem på picknick slå in klämmorna i folie.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 200g Rökt kött av ren, häst eller nöt (smörgåspålägg)
  • 1/2 knippe eller 2 msk fryst persilja
  • 1 – 2 tsk riven pepparrot eller pepparrotsvisp
  • 1/2 charlottenlök
  • Crème fraiche
  • Lättmajonäs eller gräddfil
  • Salt och vitpeppar
  • Två rektangulära mjuka tunnbröd