
Rödbetsråraka med chèvre, valnötter och honung
- Skala rödbetor och potatis.
- Riv dem, på finaste sidan på rivjärnet, ner i en glas- eller porslinsform.
- Salta och låt stå en stund för att rotsakerna ska vattna ur sig.
- Värm en stekpanna och lägg generöst med smör i den.
- Forma 4 rårakor med händerna och pressa ur dem vätska.
- Lägg ner dem i det fräsande smöret.
- Knaperstekt rårakorna ca 5 minuter på varje sida.
- Fyll på med mera smör om det blivit torrt i pannan när du vänder rårakorna!
- Placera de färdiga rårakorna på ett fat, bryt chèvren och strö valnötter över dem.
- Vrid något varv med vitpepparkvarnen och ringla honung över.
- Garnera med några ruccolablad.
- Servera som förrätt eller som tillbehör till renskavsgryta, en grillad köttbit eller biffar.
Du behöver
- 4 rårakor:
- 2 stora rödbetor
- 1 stor potatis
- 1/2 tsk salt
- Smör
- 1 näve valnötter
- 1 skiva chèvre
- Vitpeppar
- Flytande honung
- Ruccola
Tips!
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.