Skip to main content

Rödbetsråraka med chèvre, valnötter och honung

  1. Skala rödbetor och potatis.
  2. Riv dem, på finaste sidan på rivjärnet, ner i en glas- eller porslinsform.
  3. Salta och låt stå en stund för att rotsakerna ska vattna ur sig.
  4. Värm en stekpanna och lägg generöst med smör i den.
  5. Forma 4 rårakor med händerna och pressa ur dem vätska.
  6. Lägg ner dem i det fräsande smöret.
  7. Knaperstekt rårakorna ca 5 minuter på varje sida.
  8. Fyll på med mera smör om det blivit torrt i pannan när du vänder rårakorna!
  9. Placera de färdiga rårakorna på ett fat, bryt chèvren och strö valnötter över dem.
  10. Vrid något varv med vitpepparkvarnen och ringla honung över.
  11. Garnera med några ruccolablad.
  12. Servera som förrätt eller som tillbehör till renskavsgryta, en grillad köttbit eller biffar.

Du behöver

  • 4 rårakor:
  • 2 stora rödbetor
  • 1 stor potatis
  • 1/2 tsk salt
  • Smör
  • 1 näve valnötter
  • 1 skiva chèvre
  • Vitpeppar
  • Flytande honung
  • Ruccola

Tips!

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.