Skip to main content

Ratatouille på trädgårdens grönsaker

Skala och ansa alla grönsaker. Börja med att hacka lök och vitlök. Tärna resterande grönsaker i centimeterstora kuber. Börja med att fräsa lök och vitlök i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Tillsätt tomatpuré, örter och låt det fräsa med. Tillsätt grönsakskuberna och låt de fräsa med en kort stund. Salta och peppra. Tillsätt krossad tomat/färska tomater och vatten om det behövs. Låt ratatouillen koka till dess grönsakerna har det tuggmotstånd du önskar. Smaka av och servera.

1 gul eller röd lök
2-3 vitlöksklyftor
1-2 morötter
1 klyfta rotselleri alt Kålrot/palsternacka
1 liten zuccini
1 paprika
1 förp krossade tomater alt färska tärnade tomater
Örter efter smak och tillgång
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar

Andra smaksättare;
Rött eller vitt vin
Buljong
Lagerblad
Svarta eller gröna Oliver inkl spad

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver