Skip to main content

Ratatouille på trädgårdens grönsaker

Skala och ansa alla grönsaker. Börja med att hacka lök och vitlök. Tärna resterande grönsaker i centimeterstora kuber. Börja med att fräsa lök och vitlök i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Tillsätt tomatpuré, örter och låt det fräsa med. Tillsätt grönsakskuberna och låt de fräsa med en kort stund. Salta och peppra. Tillsätt krossad tomat/färska tomater och vatten om det behövs. Låt ratatouillen koka till dess grönsakerna har det tuggmotstånd du önskar. Smaka av och servera.

1 gul eller röd lök
2-3 vitlöksklyftor
1-2 morötter
1 klyfta rotselleri alt Kålrot/palsternacka
1 liten zuccini
1 paprika
1 förp krossade tomater alt färska tärnade tomater
Örter efter smak och tillgång
1 msk tomatpuré
Salt
Peppar

Andra smaksättare;
Rött eller vitt vin
Buljong
Lagerblad
Svarta eller gröna Oliver inkl spad

Du behöver

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.