Räkor med sparris och tryffelcrème
Gör så här
- Börja med tryffelcrèmen så att den får stå och mogna något!
- Placera ägget, senap, rapsolja, tyffelolja, salt och peppar i en skål.
- Mixa med mixerstav.
- Smaksätt med citronsaft och vänd ner den rivna parmesanosten.
- Låt stå i kylskåp medan du förbereder resten.
- Skala räkorna.
- Koka äggen så att gulan är ganska fast.
- Ansa och skär sparrisen i sneda bitar.
- Stek den gyllenbrun i smör tills det är lagom med tuggmotstånd i den, salta och peppra.
- Skär fyra skivor av brödet och rosta det.
- Lägg brödet på en tallrik och låt svalna något.
- Lägg skivat ägg, sparris, sallad och räkor på brödet.
- Ringla tryffelcrème över smörgåsarna och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Fyra smörgåsar:
- 500g räkor med skal
- 2 kokta ägg
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 knippe färsk sparris
- Blandsallad
Tryffelcrème:
- 1 ägg
- 1/2 msk dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- 1-2 tsk tryffelolja
- Salt
- Nymald svartpeppar
- 1 msk citronsaft
- 1/2 dl riven parmesanost
Tips
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
With Love Viksjö Webbyrå