Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Räkor med sparris och tryffelcrème
Gör så här
Börja med tryffelcrèmen så att den får stå och mogna något!
Placera ägget, senap, rapsolja, tyffelolja, salt och peppar i en skål.
Mixa med mixerstav.
Smaksätt med citronsaft och vänd ner den rivna parmesanosten.
Låt stå i kylskåp medan du förbereder resten.
Skala räkorna.
Koka äggen så att gulan är ganska fast.
Ansa och skär sparrisen i sneda bitar.
Stek den gyllenbrun i smör tills det är lagom med tuggmotstånd i den, salta och peppra.
Skär fyra skivor av brödet och rosta det.
Lägg brödet på en tallrik och låt svalna något.
Lägg skivat ägg, sparris, sallad och räkor på brödet.
Ringla tryffelcrème över smörgåsarna och servera.
Du behöver
Fyra smörgåsar:
500g räkor med skal
2 kokta ägg
4 skivor surdegsbröd
1 knippe färsk sparris
Blandsallad
Tryffelcrème:
1 ägg
1/2 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1-2 tsk tryffelolja
Salt
Nymald svartpeppar
1 msk citronsaft
1/2 dl riven parmesanost
Tips
Köp ekologiska ägg från
Hemägg
!
Tryffelmajonnäs till hamburgare
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå