Skip to main content

Raggmunk i stekpanna

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och mjöl i en bunke.
  2. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  3. Tillsätt resten av mjölken.
  4. Låt smeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
  5. Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
  6. Ta 1 dl av raggmunksmeten och häll i pannan.
  7. Fördela ut den rivna potatisen jämt i raggmunken.
  8. Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
  9. Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt fläsk om du önskar.

Du behöver

C:a 12 raggmunkar:

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6-8 små potatisar

Tips!

Köp ekologiska ägg från Hemägg!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.