
Raggmunk i stekpanna
- Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och mjöl i en bunke.
- Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
- Tillsätt resten av mjölken.
- Låt smeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
- Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
- Ta 1 dl av raggmunksmeten och häll i pannan.
- Fördela ut den rivna potatisen jämt i raggmunken.
- Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
- Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt fläsk om du önskar.
Du behöver
C:a 12 raggmunkar:
- 4 ägg
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 6-8 små potatisar
Tips!
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.