Skip to main content

Raggmunk i stekpanna

Gör så här

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och mjöl i en bunke.
  2. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  3. Tillsätt resten av mjölken.
  4. Låt smeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
  5. Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
  6. Ta 1 dl av raggmunksmeten och häll i pannan.
  7. Fördela ut den rivna potatisen jämt i raggmunken.
  8. Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
  9. Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt fläsk om du önskar.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

C:a 12 raggmunkar:

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6-8 små potatisar

With Love  Viksjö Webbyrå