Skip to main content

Rabarberpaj med brynt smör

En ljuvlig dessert som kombinerar den syrliga smaken från rabarbern med den rika, nötiga tonen från brynt smör. Den här pajen är både enkel att göra och full av smak, perfekt för både vardagsfika och festligare tillfällen. Med en frasig pajbotten och en saftig rabarberfyllning får du en himmelsk efterrätt som passar till både kaffe och glass. En klassisk kombination av rabarber och smör och en smakupplevelse som förgyller ditt kök.

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. Ta av från värmen och låt det stå och svalna medan du förbereder rabarbern.
  3. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i centimeterstora bitar och lägg i pajform.
  4. Strö potatismjöl och vaniljsocker över rabarbern.
  5. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt i det bryta smöret. Blanda noga och låt havregrynen svälla så att smeten sätter sig.
  6.   Klicka smeten över rabarbern.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den ska bli vackert gyllenbrun.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • några nypor salt
  • 5 dl slantade rabarberbitar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.