fbpx

Paj med zucchini och svamp

Gör så här

  1. Knåda ihop mjöl, smör och kesella till pajskalet.
  2. Låt degen stå kallt en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Nagga pajskalets botten och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter.
  4. Skiva svamp och lök, finhacka vitlöken.
  5. Förväll svampen i stekpanna och tillsätt lök och vitlök då vätskan från svampen försvunnit.
  6. Låt lök och vitlök steka med svampen i lite smör en stund.
  7. Lägg svamp och lök i det förgräddade pajskalet.
  8. Skiva zucchinin tunt och låt den steka i lite smör tills den mjuknat något.
  9. Fördela zucchini över svampen.
  10. Vispa samman ägg och grädde, krydda med rosmarin, örtsalt och peppar.
  11. Slå äggstanningen i pajformen.
  12. Strö över osten.
  13. Grädda i 225 grader i 30 min.
  14. Servera gärna pajen till stekt/grillad kyckling eller lax och tillsammans med feta och chilisås.

Du behöver

4 – 6 pers
Pajskal:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 75 g smör
  • ½ burk kesella kvarg 1 %
  • 2 zucchini
  • 10-15 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Torkad rosmarin
  • Örtsalt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost