Skip to main content

Müslibollar

  1. Mixa dadlar och russin länge, så att de blir små bitar.
  2. Tillsätt müslin och mixa igen.
  3. Tillsätt cornflakes och mixa med dem.
  4. Tillsätt honung, vaniljsocker och rapsolja.
  5. Mixa till en massa som du kan trycka ihop i handen och som håller formen.
  6. Tillsätt några droppar vatten om den faller isär eller så behöver du mixa den finare.
  7. Tryck ihop och forma bollar som du ställer tätt på t ex en skärbräda och ställ in i kylen i 30 minuter.
  8. Smält chokladen och ringla den generöst över bollarna.
  9. Förvara i kylskåpet.

Du behöver

  • 150 g müsli
  • 100 g cornflakes
  • 50 g russin
  • 250 g dadlar mjuka och urkärnade
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • Några droppar vatten
  • 100 g mörk choklad att ringla över müslibollarna

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.