Skip to main content

Müslibollar

Gör så här

  1. Mixa dadlar och russin länge, så att de blir små bitar.
  2. Tillsätt müslin och mixa igen.
  3. Tillsätt cornflakes och mixa med dem.
  4. Tillsätt honung, vaniljsocker och rapsolja.
  5. Mixa till en massa som du kan trycka ihop i handen och som håller formen.
  6. Tillsätt några droppar vatten om den faller isär eller så behöver du mixa den finare.
  7. Tryck ihop och forma bollar som du ställer tätt på t ex en skärbräda och ställ in i kylen i 30 minuter.
  8. Smält chokladen och ringla den generöst över bollarna.
  9. Förvara i kylskåpet.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 150 g müsli
  • 100 g cornflakes
  • 50 g russin
  • 250 g dadlar mjuka och urkärnade
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • Några droppar vatten
  • 100 g mörk choklad att ringla över müslibollarna