Müslibollar
Gör så här
- Mixa dadlar och russin länge, så att de blir små bitar.
- Tillsätt müslin och mixa igen.
- Tillsätt cornflakes och mixa med dem.
- Tillsätt honung, vaniljsocker och rapsolja.
- Mixa till en massa som du kan trycka ihop i handen och som håller formen.
- Tillsätt några droppar vatten om den faller isär eller så behöver du mixa den finare.
- Tryck ihop och forma bollar som du ställer tätt på t ex en skärbräda och ställ in i kylen i 30 minuter.
- Smält chokladen och ringla den generöst över bollarna.
- Förvara i kylskåpet.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 150 g müsli
- 100 g cornflakes
- 50 g russin
- 250 g dadlar mjuka och urkärnade
- 1 msk honung
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl rapsolja
- Några droppar vatten
- 100 g mörk choklad att ringla över müslibollarna
With Love Viksjö Webbyrå