Skip to main content

Morotsfrallor

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm.
  2. Smula jästen i degbunken och lös den med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken, finriven morot, rapsolja, honung, salt och havregryn.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite åt gången, arbeta degen 10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  6. Värm ugnen till 225 grader.
  7. Stjälp upp degen på bakplåtsklädd långpanna.
  8. Tryck ut degen i hela långpannan med mjölade händer.
  9. Låt jäsa i 30 minuter.
  10. Skär rutor med degspaden.
  11. Strö pumpafrön och flingsalt över bröden och tryck fast dem med lätt hand.
  12. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 rejäla morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn fiber
  • Vetemjöl
  • Flingsalt
  • Pumpafrön

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.