Skip to main content

Lax med soltorkad tomat, basilika och spenat

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från laxsidan och skär i portionsbitar.
  2. Salta och peppra laxen och placera i ugnsfast form.
  3. Grovhacka spenat och basilika, lägg i en skål, grovhacka de soltorkade tomaterna och lägg även dem i skålen.
  4. Salta och peppra.
  5. Tillsätt crème fraîchen och blanda runt.
  6. Fördela röran ovanpå laxen.
  7. Tillaga i ugn i 200 grader 15 – 20 minuter.
  8. Servera med bandpasta eller ugnsbakade rotsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4 portionsbitar laxsida
  • 2 rejäla nävar färsk spenat
  • 1/2 kruka basilika
  • 5-7 soltorkade marinerade tomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten burk crème fraîche