Skip to main content

Kycklingbiffar med chili och vitlök

Gör så här

  1. Mät upp 1 dl pankoströbröd i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och en skvätt grädde, blanda runt och låt pankoströbrödet svälla något.
  3. Krydda med chili, vitlök och salt och blanda ordentligt.
  4. Tillsätt kycklingfärs och blanda runt, låt färsen stå en stund innan du formar den till biffar.
  5. Förbered dina tillbehör.
  6. Forma biffar av färsen med en sked och släpp ner dem på en tallrik med pankoströ, vänd runt biffen.
  7. Värm en stekpanna med smör och rapsolja och stek kycklingbiffarna ca 3-5 minuter på varje sida på medelvärme. Tiden beror på hur stora och tjocka du gjort dina biffar.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 800 g Kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • en skvätt grädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • finhackad chili eller 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Pankoströbröd