
Kycklingbiffar med chili och vitlök
- Mät upp 1 dl pankoströbröd i en bunke.
- Tillsätt ägg och en skvätt grädde, blanda runt och låt pankoströbrödet svälla något.
- Krydda med chili, vitlök och salt och blanda ordentligt.
- Tillsätt kycklingfärs och blanda runt, låt färsen stå en stund innan du formar den till biffar.
- Förbered dina tillbehör.
- Forma biffar av färsen med en sked och släpp ner dem på en tallrik med pankoströ, vänd runt biffen.
- Värm en stekpanna med smör och rapsolja och stek kycklingbiffarna ca 3-5 minuter på varje sida på medelvärme. Tiden beror på hur stora och tjocka du gjort dina biffar.
Du behöver
- 800 g Kycklingfärs
- 2 ägg
- 1 dl pankoströbröd
- en skvätt grädde
- 1 pressad vitlöksklyfta
- finhackad chili eller 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- Pankoströbröd