Skip to main content

Kyckling i röd curry

  1. Strimla kycklinglårfiléerna och ställ åt sidan.
  2. Ansa lök och vitlök, krossa vitlöken och hacka den.
  3. Strimla löken.
  4. Finhacka chilin.
  5. Skölj och ansa morot och broccoli.
  6. Strimla morötterna och dela broccolin i små buketter.
  7. Värm en stekpanna, tillsätt smör och rapsolja.
  8. Bryn kycklingstrimlorna till dess de fått fin färg, salta.
  9. Ta upp dem ur pannan och ställ åt sidan.
  10. Lägg ner lök, vitlök, saften från ingefära, morot och broccoli.
  11. Låt fräsa en stund, rör då och då.
  12. Tillsätt kokosmjölk, röd currypasta, buljongtärning, sesamolja och soya.
  13. Låt koka upp.
  14. Tillsätt kycklingen och låt den koka med till dess att den är klar.
  15. Smaka av med mer soya och/eller röd currypasta.
  16. Servera med jordnötter, citronklyftor och ris, bulgur eller nudlar.

Du behöver

  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 1/2 broccoli
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk japansk soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk

Till servering:

  • salta jordnötter
  • citron i klyftor
  • Bulgur, ris eller nudlar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.