Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Kyckling i röd curry

  • Du behöver
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 1/2 broccoli
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk japansk soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk

Till servering:

  • salta jordnötter
  • citron i klyftor
  • Bulgur, ris eller nudlar
  • Gör så här
  1. Strimla kycklinglårfiléerna och ställ åt sidan.
  2. Ansa lök och vitlök, krossa vitlöken och hacka den.
  3. Strimla löken.
  4. Finhacka chilin.
  5. Skölj och ansa morot och broccoli.
  6. Strimla morötterna och dela broccolin i små buketter.
  7. Värm en stekpanna, tillsätt smör och rapsolja.
  8. Bryn kycklingstrimlorna till dess de fått fin färg, salta.
  9. Ta upp dem ur pannan och ställ åt sidan.
  10. Lägg ner lök, vitlök, saften från ingefära, morot och broccoli.
  11. Låt fräsa en stund, rör då och då.
  12. Tillsätt kokosmjölk, röd currypasta, buljongtärning, sesamolja och soya.
  13. Låt koka upp.
  14. Tillsätt kycklingen och låt den koka med till dess att den är klar.
  15. Smaka av med mer soya och/eller röd currypasta.
  16. Servera med jordnötter, citronklyftor och ris, bulgur eller nudlar.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.