Köttfärsbiffar i tomatsås med spiskummin och paprika
Gör så här
Tomatsåsen:
- Ansa och hacka lök och vitlök.
- Skala och tärna moroten.
- Värm olivolja i en vid kastrull och fräs lökhacket på medelvärme.
- Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, oregano, honung och låt fräsa med.
- Häll ner morotsbitarna och slå över balsamvinäger som får koka in.
- Tillsätt hackade tomater eller förpackningen med krossade tomater.
- Lägg ner lagerbladen och krydda med salt och svartpeppar.
- Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme medan du förbereder biffarna.
Köttfärsbiffar:
- Lägg köttfärsen i en bunke.
- Krossa, ansa och hacka vitlöken.
- Tillsätt vitlök, sambal oelek och övriga kryddor till färsen.
- Ringla över olivolja och blanda snabbt ihop färsen.
- Låt färsen stå och vila en stund, forma sedan biffar som du steker snabbt i varm stekpanna tills de fått lite färg.
- Lägg biffarna åt sidan så länge.
Värm ugnen till 225 grader varmluftsugn. Skala och klyfta potatisen i stora klyftor. Lägg på en stor plåt och ringla olivolja över. Krydda med salt och pepparmix. Låt potatisen få färg högt upp i ugnen ca 20 minuter.
Mixa tomatsåsen slät och lägg ner biffarna som får puttra klart i såsen. Servera med klyftpotatis, blandsallad och vitlöksyoghurt.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Tomatsås:
- Lök
- Vitlök
- Morot
- Olivolja
- Tomatpuré
- Balsamvinäger
- 8 tomater eller 1 förp krossad tomat
- Spiskummin
- Oregano
- Paprikapulver
- 2 lagerblad
- Honung
- Peppar
- Salt
Köttfärsbiffar:
- 1 kg kalvfärs eller blandfärs
- Vitlök
- Sambal oelek
- Olivolja
- Spiskummin
- Paprikapulver
- Oregano
- Persilja
- Salt
- Peppar
Till servering
- Klyftpotatis eller ris
- Vitlöksyoghurt
- Sallad
- Bönsallad
With Love Viksjö Webbyrå