Köttbullar med julkryddning
Gör så här
- Blanda ströbröd och vatten i en stor skål.
- Låt ströbrödet svälla en stund.
- Tillsätt mer vatten om det blir stabbigt.
- Tillsätt ägg, lök och alla kryddor, blanda väl.
- Tillsätt köttfärsen och blanda väl, överdriv inte rörandet, då blir färsen seg.
- Låt färsen vila en stund.
- Forma köttbullar med våta händer, placera dem i en långpanna.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 – 20 min.
- Styckfrys köttbullarna på t ex en tallrik.
- Förvara dem i plastlåda eller plastpåse i frysen.
- När du ska servera köttbullarna, tina dem och stek sedan i smör!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1,2 kg köttfärs
- 1 – 1,5 dl ströbröd
- 2 ägg
- Ca 1 dl vatten
- 1 stor gul lök finhackad eller riven
- Pepparmix
- Aromat
- Lite socker
- 3 tsk salt
- 5 – 10 kryddpepparkorn krossade
With Love Viksjö Webbyrå