Skip to main content

Köttbullar med julkryddning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en stor skål.
  2. Låt ströbrödet svälla en stund.
  3. Tillsätt mer vatten om det blir stabbigt.
  4. Tillsätt ägg, lök och alla kryddor, blanda väl.
  5. Tillsätt köttfärsen och blanda väl, överdriv inte rörandet, då blir färsen seg.
  6. Låt färsen vila en stund.
  7. Forma köttbullar med våta händer, placera dem i en långpanna.
  8. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 – 20 min.
  9. Styckfrys köttbullarna på t ex en tallrik.
  10. Förvara dem i plastlåda eller plastpåse i frysen.
  11. När du ska servera köttbullarna, tina dem och stek sedan i smör!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1,2 kg köttfärs
  • 1 – 1,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • Ca 1 dl vatten
  • 1 stor gul lök finhackad eller riven
  • Pepparmix
  • Aromat
  • Lite socker
  • 3 tsk salt
  • 5 – 10 kryddpepparkorn krossade